Bericht Consumentenbond “Apps GPS Horloges hebben veiligheidslekken”

Veiligheid SeTracker

De Consumentenbond heeft laten weten in een publicatie dat verschillende apps van GPS horloges veiligheidslekken hebben. Uit onderzoek van de Noorse Consumentenbond zou blijken dat hackers in het horloge kunnen inloggen zonder fysiek het horloge te hebben. De geteste modellen Gator 2, Tinitell, Viksfjord en Xplora waarbij dit is geconstateerd, verkopen wij overigens niet in onze webshop.

Consumentenbond heeft echter in haar bericht niet aangegeven dat een hacker wel in het bezit zou moeten zijn van het unieke IMEI nummer of registratiecode, welke op de achterzijde van het GPS Horloge staat. Enkel met deze unieke code kan een hacker inloggen in het horloge.

Naast de app kan het horloge ook benaderd worden door een sms te versturen naar het mobiele nummer in het horloge. Dit nummer is (normaal gesproken) enkel bij de gebruikers in de directe omgeving bekend. Voor de klanten die het horloge toch graag extra willen beveiligen, kunnen besluiten om ook het wachtwoord van de digitale inlog van het GPS horloge te veranderen. U kunt dit doen door éénmalig een SMS te versturen naar het mobiele nummer met de volgende tekst; pw,123456,pw,999999#. In dit voorbeeld hebben wij “999999” gekozen. U kunt natuurlijk ook een eigen 6-cijferige code kiezen. Wij dienen u er wel met klem op te wijzen dat wij vanuit GPSHorlogeKids geen support meer kunnen bieden zonder dat wij van u deze gewijzigde code ontvangen.

Overigens hebben wij niet de illusie dat wanneer bedrijven als HBO (2017), Twitter (2017), Microsoft (2017) en de Nationale Postcode Loterij (2017) gehackt worden, dat de app SeTracker (welke wij o.a. ook voor onze GPS horloges gebruiken) niet gehackt zou kunnen worden.

Voor de klanten die toch liever een andere App dan SeTracker voor hun GPS Horloge zouden willen gebruiken, kunnen we de App “Asterium” adviseren welke is te downloaden in de App Store voor zowel IOS (10+) als ook voor Android.

GPSHorlogeKids

 

3 gedachten over “Bericht Consumentenbond “Apps GPS Horloges hebben veiligheidslekken”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.