Goed voorbereid op vakantie met uw GPS Horloge

Wanneer u met het GPS horloge naar het buitenland reist, is het verstandig om dit van tevoren voor te bereiden!

fijne vakantie

Als u naar het buitenland reist, zal namelijk zodra u de grens overgaat de GPS track niet meer werken. Het horloge is namelijk ingesteld voor gebruik in Nederland. Wanneer u het GPS horloge in het buitenland wilt gebruiken dient u voordat u de grens over gaat onderstaande stappen te nemen. Instellen kan middels één eenvoudige SMS. Wel zo makkelijk!

De stappen zijn beschreven voor onze eigen Lebara SIM kaarten. Als u een SIM kaart gebruikt van een andere provider, dan dient u de eigen specifieke APN gegevens op te vragen bij uw provider.

 1. U verstuurt een sms naar het telefoonnummer van het GPS horloge. Dit dient u bij voorkeur te doen in Nederland. In het buitenland op uw vakantieadres in de EU kan dit werken echter is kans op succes vele malen kleiner. Let op u dient in het buitenland altijd 0031 te plaatsen vòòr het mobiele nummer en de nul vòòr de 6 eraf te halen (bijvoorbeeld 0031612345678 ipv 0612345678). U verstuurt de volgende sms naar het GPS horloge; pw,123456,apn,portalmmm.nl,,,20408# (kleine letters en geen spaties)
 2. Vervolgens stuurt het GPS horloge u een bevestiging retour apn:portalmmm.nl;user:;passwork:;userdata:20408
 3. De internet data verbinding gaat vanaf dat moment werken in het buitenland binnen de EU
 4. Wanneer u weer terug bent in Nederland, dan past u het GPS horloge weer aan voor gebruik in Nederland middels sms; pw,123456,apn,internet,,,20408#
 5. Vervolgens stuurt het GPS horloge u een bevestiging retour apn:internet;user:;passwork:;userdata:20408

Fijne vakantie

Enkele aanvullende vragen;

Na versturen van sms krijg ik geen sms retour, wat moet ik doen? Het kan zijn dat uw wachtwoord van het GPS horloge niet 123456 is maar 523681. Wanneer dat het geval is, kunt u onderstaande sms verzenden. U krijgt dan nadien wel een bevestiging SMS retour. Verstuur sms met inhoud; pw,523681,apn,portalmmm.nl,,,20408#

Ik heb geen Lebara SIM kaart, maar een andere SIM kaart, wat moet ik doen? Informeer bij uw provider wat de APN gegevens zijn van de provider. U dient te informeren naar APN code, landcode van vakantie land en netwerkcode van de provider.

pw,123456,apn,portalmmm.nl,,,20408#

 • u dient APN code portalmmm.nl aan te passen naar de APN code van uw provider
 • u dient landcode 204 aan te passen naar de landcode van uw vakantieland
 • u dient netwerkcode 08 van de provider aan te passen naar netwerkcode van uw provider

Aanpassingen zijn gelukt met de SMS maar helaas nog geen GPS track, hoe kan dat?

Voor de GPS track heeft het horloge 2G of 4G netwerk nodig van uw provider afhankelijk van uw model horloge. In Nederland is de internet dekking over het algemeen uitstekend. In het buitenland (met name Zuid-Europese landen) is dit beduidend minder. Het kan daar zo zijn dat u toch niet de juiste netwerk sterkte ontvangt voor een goede verbinding met uw Nederlandse SIM.

3 gedachten over “Goed voorbereid op vakantie met uw GPS Horloge

  1. Beste,

   U kunt uw antwoord op uw vraag en de stappen die u dient te volgen terugvinden in onze kennisbank.
   Oa bij vraag 3.a

   Hopende u zo voldoende geïnformeerd te hebben

 1. Beste,

  Mijn zoon heeft een horloge ‘GPS Horloge Junior Senior 4G AQUA ‘ gekregen.

  Na het succesvol instellen van APN( ik heb een sms gestuurd volgens de instructie en krijg ook een sms terug dat het gelukt is) lukt het ons nog steeds niet om de gps track te gebruiken. Wij wonen in België en gebruiken nu een simkaart van orange. Op het horloge is er duidelijk te zien dat er 4G , maar wanneer wij een video-gesprek willen doen vanuit zijn horloge, maar krijg de error ‘kan de server niet verbinden’.

  Kunnen jullie mij helpen aub?

  Alvast bedankt.

  Mvg,

  Wendy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *