Nieuws

Goed voorbereid op vakantie met uw GPS Horloge

Wanneer u met het GPS horloge naar het buitenland reist, is het verstandig om dit van tevoren voor te bereiden!

fijne vakantie

Als u naar het buitenland reist, zal namelijk zodra u de grens overgaat de GPS track niet meer werken. Het horloge is namelijk ingesteld voor gebruik in Nederland. Wanneer u het GPS horloge in het buitenland wilt gebruiken dient u onderstaande stappen te nemen. Instellen kan middels één eenvoudige SMS. Wel zo makkelijk!

De stappen zijn beschreven voor onze eigen Lebara SIM kaarten. Als u een SIM kaart gebruikt van een andere provider, dan dient u de eigen specifieke APN gegevens op te vragen bij uw provider.

 1. U verstuurt op uw vakantieadres een sms naar het telefoonnummer van het GPS horloge. Let op u dient in het buitenland altijd 0031 te plaatsen vòòr het mobiele nummer en de nul vòòr de 6 eraf te halen (bijvoorbeeld 0031612345678 ipv 0612345678). U verstuurt de volgende sms naar het GPS horloge; pw,123456,apn,portalmmm.nl,,,20408# (kleine letters en geen spaties)
 2. Vervolgens stuurt het GPS horloge u een bevestiging retour apn:portalmmm.nl;user:;passwork:;userdata:20408
 3. De internet data verbinding gaat vanaf dat moment werken in het buitenland
 4. Wanneer u weer terug bent in Nederland, dan past u het GPS horloge weer aan voor gebruik in Nederland middels sms; pw,123456,apn,internet,,,20408#
 5. Vervolgens stuurt het GPS horloge u een bevestiging retour apn:internet;user:;passwork:;userdata:20408

Fijne vakantie

Enkele aanvullende vragen;

Na versturen van sms krijg ik geen sms retour, wat moet ik doen? Het kan zijn dat uw wachtwoord van het GPS horloge niet 123456 is maar 523681. Wanneer dat het geval is, kunt u onderstaande sms verzenden. U krijgt dan nadien wel een bevestiging SMS retour. Verstuur sms met inhoud; pw,523681,apn,portalmmm.nl,,,20408#

Ik heb geen Lebara SIM kaart, maar een andere SIM kaart, wat moet ik doen? Informeer bij uw provider wat de APN gegevens zijn van de provider. U dient te informeren naar APN code, landcode van vakantie land en netwerkcode van de provider.

pw,123456,apn,portalmmm.nl,,,20408#

 • u dient APN code portalmmm.nl aan te passen naar de APN code van uw provider
 • u dient landcode 204 aan te passen naar de landcode van uw vakantieland
 • u dient netwerkcode 08 van de provider aan te passen naar netwerkcode van uw provider

Aanpassingen zijn gelukt met de SMS maar helaas nog geen GPS track, hoe kan dat?

Voor de GPS track heeft het horloge 2G netwerk nodig van uw provider. Zoals u zult begrijpen is er geen dekking van 2G netwerk op de hele wereld. Informeer bij uw provider wat de dekking is.

Selecteer beschrijving
 • Foto
 • Review
 • Prijs
 • Voorraad
 • Beschikbaar
 • Beschrijving
 • Inhoud
 • Aanvullende info@gpshorlogekids.nl
Click erbuiten om te verbergen
Vergelijk